Kraniosakraaliterapia

Kraniosakraaliterapiassa kuunnellaan ja tasoitetaan aivo-selkäydinnesteen pulssia. Pulssi tuntuu hoitajan käsiin kevyenä liikkeenä ja sen pystyy havaitsemaan eri puolelta kehoa. Liikkeen suunta ja laatu viestittävät hoitajalle, mitä asiakkaan kehossa on meneillään. Sana cranium viittaa kalloon ja sacrum ristiluuhun - alueet joiden välillä aivo-selkäydinneste kiertää. Näistä tulee nimi kraniosakraaliterapia (KST). Hoitomuodon juuret ovat 1800-luvun Yhdysvalloissa ja klassisessa osteopatiassa. Euroopassa kraniosakraaliterapia on yleistynyt viime vuosikymmeninä.

Hoito kestää 50-60 min ja sen aikana asiakas saa levätä ja rauhoittua paikallaan hoitopöydällä. Hoito tehdään vaatteiden läpi. Aluksi kehon jännitteet voivat tuntua voimakkaasti ja rentoon tilaan pääseminen viedä aikaa. Kraniosakraaliterapia on kuitenkin hermostoa syvästi rauhoittava hoito ja yleensä hoidon lopuksi päästään ns. nollatilaan, unen ja valveen rajamaille. Hoidon kuluessa mieleen voi nousta tunteita ja erilaisia mielikuvia. Kehon rentoutuessa lihaksisista ja hermostosta purkautuu myös stressin ja traumojen aiheuttamia jännitteitä, ei vain fyysisiä kireyksiä. Hoidon jälkeen keho ja mieli saattavat prosessoida vapautuneita asioita muutaman viikonkin ajan. Siksi ei kannata huolestua, jos kraniosakraalihoito nostattaa tunteita pintaan, vaan iloita siitä, että ne vapautuvat eikä niitä tarvitse enää taakkana kantaa.

Kraniosakraaliterapia on hyvä hoitomuoto erilaisten stressitilojen purkuun, mutta myös fyysisiin ongelmiin: kehoon kohdistuneisiin iskuihin, hermosärkyihin, ruoansulatusvaivoihin, pääkipuihin... Kraniohoidossa havainnoidaan asiakkaan koko olemusta ja hoidon vaikutus ulottuu pitkittäisten ja poikittaisten kalvorakenteiden kautta joka puolelle kehoa. Hoidon kulku vaihtelee aina hieman asiakkaan tilan ja oireiden mukaan.

Kraniosakraaliterapia sopii lähes kaikille. Jos on voimakkaita psyyken ongelmia, hoitoa ei suositella, vaan on hakeuduttava koululääketieteen pariin. Isojen leikkausten jälkeen on myös syytä odottaa ennen kuin tulee hoitoon. Jos olet epävarma, sopiiko hoito sinulle, otathan minuun yhteyttä ennen hoidon varaamista.

Kraniosakraaliterapian hinta on 75 e / 60 min (sis. alv 24%)