Hei!

Olen Heidi ja työskentelen unelma-ammatissani kalevalaisena jäsenkorjaajana. Ei ole aamua, jolloin harmittaisi mennä töihin. Joka päivä saan kokea pieniä ihmeitä, kun asiakkaiden vaivat helpottavat ja jopa vuosia kestäneet kivut ovat enää muisto vain.

Rakastan käsillä tekemistä: sitä kuinka työni tulos näkyy ja tuntuu saman tien, kun lihaskireydet pehmenevät ja kehon asennot suoristuvat. Joka päivä opin uutta. Haasteet eivät lopu ja työ ei pääse käymään tylsäksi, kun uusi asiakas tulee aina opettamaan lisää omine uniikkeine vaivoineen.

Kehon virheasennot noudattavat usein tiettyä kaavaa, mutta kullakin ihmisellä kireydet painottuvat eri tavoin ja kullakin on oma historia kehonsa kanssa. Siksi kalevalaista jäsenkorjausta ei voi tehdä liukuhihnatyönä, vaan koko ajan keskittyen ja hereillä ollen.

Suhtaudun työhöni innolla ja ilolla haen koko ajan lisää tietoa kaikesta mahdollisesta ihmiskehoon ja ihmisyyteen liittyvästä. Teen hoitoa kaikki kivet ja kannot kääntäen, jotta keho saadaan aukeamaan mahdollisimman optimaalisesti.

Kalevalaisen jäsenkorjauksen kehittäjä, mestariparantaja Olavi Mäkelä, sanoo, että vuosikymmenien hoitotyön jälkeen hänkin vielä opettelee. Kalevalaiset jäsenkorjaajat eivät koskaan ole valmiita, vaan aina avoimia oppimaan uutta ja kehittymään. Olen kiitollinen, että saan toimia tässä mielenkiintoisessa ja palkitsevassa ammatissa.